Снимка: архив, Булфото Българи от страната и чужбина започват безсрочен протест

...
Снимка: архив, Булфото Българи от страната и чужбина започват безсрочен протест
Коментари Харесай

Българи от страната и чужбина започват протест за оставка на Борисов

Снимка: списък, Булфото

 

Българи от страната и чужбина стартират неопределен митинг за събаряне държавното управление на Бойко Борисов от власт и промяна на системата на ръководство. Началото ще бъде сложено в неделя пред Народното събрание в София, като за митинга ще дойдат българи от Европа и Съединени американски щати, предава Дарик.
 
В същото време сънародниците ни зад граница ще стачкуват пред българските посолства по света. Протестът, който стартира на 16 септември, ще продължи три дни. Следващият ще е на 26 септември пред централата на Европейската комисията в Брюксел, където протестиращите ще внесат петиция, в която разказват тревожното положение, в което се намира България. След това ще има нови митинги през към месец-два.
 
Протестът е под наслов " Оставка, съд и промяна на системата ". Организира се във " Facebook " и се финансира от платформа с дарения, като досега са събрани малко над 1000 английски лири, заяви Емил Русанов, издател на вестник " Будилник " в Лондон. За митинга в неделя в София ще дойдат българи от Франция, Белгия, Холандия, Испания, Италия, Англия, Съединени американски щати.
 
Росен Миленов, някогашен чиновник на ГДБОП и ДАНС, съобщи, че ще отиде на митинга с децата си и уточни настояванията, които ще бъдат сложени: " Оставка на държавното управление на " Борисов 3 ", неразпускане 44-тото Народно събрание, приемане на кабинет, излъчен от жителите, който ще работи по написана стратегия със периоди и съответни неща ".
 
След тридневния митинг, който стартира на 16 септември, следва различен в края на месеца. Той ще се организира пред Европейска комисия в Брюксел, съобщи Емил Русанов: " Усещам, че на българския народ му е оповестена война от тази ръководеща мафия и подигравките, които чух от един министър председател, такива нелепости не съм чувал! Как може подобен човек да ръководи страната ни и да я излага по целия свят?! Борисов просто нямам визия по какъв начин е попаднал във властта и по какъв начин ние го поносим 10 години. Следващият ни митинг е на 26 септември пред Европейска комисия ".

В Европарламента и Европейската комисия протестиращите българи ще внесат петиция, с която ще сигнализират за проблемите в България. Протестите ще продължат и по-късно, като ще се организират на към месец два.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР